22 Ağustos 2020

Kapadokya Kırmızı Tur Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Kırmızı Tur Nedir?

Kırmızı Tur Kapadokya’da daha önceden (Rehberimiz Suat Yanarateş diliyle açıklanan)” Görsel Kapadokya Turu” veya “Kuzey Kapadokya Turu” diye bilinen ve günümüzde uzun zamandır Kırmızı Tur diye adlandırılmış bir klasik Nevşehir, Ürgüp, Avanos üçgeni içerisinde bulunan günlük Turlardan sadece birisidir. Bu üçgen içerisinde bulunan en çok ziyaret edilen ve Kapadokya’yı en iyi tanıtan, Tarihsel oluşumunu gözler önüne seren, insanları hayretler içerisine düşüren 7 Bölgeden oluşmaktadır, özel Turlarda daha fazla bölge görme olasılığına sahib olunur.  Neden “Kırmızı Tur ' diye  sorduğunuzu duyar gibiyim! Evet bu konuda Kapadokya’da bulunan her Seyahat Acentesinin kendi fikri oluşmuştur, Şöyle ki Kapadokya’nın en çok geçim Kaynaklarından biri olan Kızılırmak’tan elde edilen  ve Çanak, Çömlek yapımında kullanılan Toprağın renginden esinti alınmıştır. Diğeri ise, Kızıl Vadinin Sarıdan Kırmızıya doğru renk almasındandır.  

 

Kırmızı Tur’da nereler gezilir?

Kapadokya’da bulunan otelinizden alındıktan sonra.  Gezilecek olan Rotalar:

·         Devrent Vadisi: Kapadokya’nın Tarihini ve Kaya oluşumlarını en iyi şekilde yansıtan Devrent Vadisi “Hayal Vadisi” diye de bilinen ve sizin hayal gücünüzü sınayan farklı, muhteşem bir görselliğe misafirlik etmektedir.

·         Paşabağları: Paşabağları diğer namı değer adı Rahipler Vadisi. Kapadokya dediğimiz zaman en çok akıllara gelen peribacalarıdır ve burada Tur Rotamızın tam ortasında bulunan Paşabağları en çok Peribacalarını barındırmaktadır. 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasan dağı ve Göllü dağın patlaması, bölgeye lavların püskürmesi sonucunda Platoda biriken küllerin yumaşak bir tüf tabakası oluşturmasıyla, yağmur ve rüzgâr etkisiyle ilginç kaya oluşumları meydana gelmiştir. Halk arasında Peribacaları diye adlandırılırlar.

·         Avanos: Hititliler zamanından belli Çömlekçiliği ile meşhur olan ve Halkın geçim Kaynağı olarak bilinmektedir.  Çömlekçiliğin Babadan oğula devam etmiş olmasından dolayısı bugüne kadar Mesleğin sürdürülüyor olmasıdır. Avanos’ta çok sayıda Çömlek Atölyesi bulunmakta. Antik Devirdeki adı Venessa, Zuwinasa ya da Ouenasadır.

·         Göreme Açık Hava Müzesi: Göreme Açık Hava Müzesi Kapadokya’nın en büyük Açık hava Müzelerinden biridir. Burada milattan sonra 4–13 Yıllarına kadar yoğun manastır hayatı yaşandığı bilinmektedir. Farklı, çok enteresan Kiliseleri ve Hristiyanlıktan kalan duvar freskleri ile muhteşem bir zenginliğe sahiptir.

·         Uçhisar Kalesi Panorama: Tüm Kapadokya ayağınızın altında diyebiliriz. Kapadokya’nın en yüksek tepelerinden biridir. Roma döneminden beri oyularak içine çok sayıda oda, ev, sığınak, depo, sarnıç, mezar, mahzen, yapılmış, Arap akınlarına karşı önemli bir savunma ve saklanma noktası olmuştur.

·         Aşk Vadisi: Aşk Vadisi son zamanlarda Yerli ve Yabancı Ziyaretçilerin en Panoramik Yerlerinden biridir. Aşk Vadisinin diğer adı Bağlıderedir. Vadi içerisine efsane Panoraması vardır.

 

  

Kırmızı Tur seçenekleri ve kimler katılabilir?

Kırmızı Tur Kapadokya Bölgesinde ikiye ayrılır. Grup turu veya Özel ( Şahsınıza ) Tur olarak sunulur. Her Mevsim her Gün yapılır. Bir Grup içerisinde 16 ila 20 kişi bulunmaktadır. Kış aylarında Gruplar içerisinde kişi sayısı düşmektedir. Kırmızı Tura herkes katılabilir, çocuklar indirimlerden yararlanabilirler. İkinci Alternatif özel tur olarak yapılmasıdır, Kendi grubu içerisinde gezmek isteyenler, sadece Ailesiyle birlikte olmak isteyenler, farklı insanlardan uzak kalmak isteyenler, kendini özel hissedenler. Tura Dâhil olan ve olmayan Hizmetleri buradan inceleyebilirsiniz. 

Kırmızı Tura dahil olan Hizmetler

 

Kırmızı Turun fiyat aralığı nedir?

Kırmızı Tur Grup Turu olarak yapıldığında kişi başı fiyatı 900 TL. Detay açıklamalarını bu bağlantıdan yapınız

Kapadokya Kırmızı Tur Fiyatları

Özel Tur olarak yapıldığında kişi sayısına bakmaksızın 2300Tl .

Kapadokya Kırmızı Tur Fiyatları

 

 

Kırmızı Tur’a nasıl katılım sağlanır?

Kırmızı Tura sadece buradaki linke tıklayarak rezervasyon yapmanız mümkündür. Rezervasyon yap  ve online ödeme Kolaylığı ile zahmetsiz satın alın.